Ak nakupujete mrazené mäso, pričom nie je podstatné o akom druhu hovoríme, mali by ste si pri jeho výbere dávať dobrý pozor. Iste dobre viete, že ak už raz mäso rozmrazíte, nemali by ste ho nikdy opäť vkladať do mrazničky. O tomto fakte síce určite vedia aj predajcovia, no keďže každý chce zarobiť koľko sa len dá, tak neraz toto posvätné pravidlo porušujú. Spoliehajú sa hlavne na to, že zákazník nemá ako zistiť, či bolo mäso skladované správne. Navyše pri mrazenom tovare nemáte šancu jeho kvalitu odhadnúť podľa vône. Aj napriek týmto prekážkam pri troške pozornosti, môžete zistiť, ktoré kuracie bolo zmrazené a uskladnené správne a ktoré naopak nie.
Pri mrazenom mäse, si všímajte najmä to, koľko ľadu sa nachádza pod plastovým obalom, v ktorom je zabalené. Ak sú medzi mäsom a fóliou viditeľné len malé, alebo žiadne kúsky ľadu, existuje vysoká pravdepodobnosť, že mäso je v poriadku. V tomto prípade bolo zviera zabité, očistené a okamžite zamrazené. Tak to ostalo až do momentu, kedy ste si ho vložili do nákupného vozíka.
Pokiaľ ale vo vnútri plastového obalu vidíte väčšie množstvo ľadu, alebo je ním dokonca pokrytá podstatná časť mäsa, môžeme s takmer stopercentnou istotou povedať, že tento tovar bol zmrazený opätovne. Mäso v sebe obsahuje množstvo tekutiny. Tá sa pri správnom zmrazení, nemá ako dostať von. To sa udeje až pri jeho roztopení. Ak je teda opätovne mrazené, táto vytečená tekutina zamrzne a preto sa v obale nachádza množstvo ľadu.
Pri mrazených produktoch si všímajte aj to, či nie je porušený ich obalTakéto mäso by ste určite nemali kupovať. Navyše by vás na to mala upozorniť predavačka, pretože akýkoľvek tovar určený na konzum, s poškodeným obalom nesmú obchodné reťazce predávať svojim zákazníkom.
Ako sme spomenuli už na začiatku, mäso ktoré už raz rozmrazíte okamžite použite. Nikdy ho nevkladajte do mrazničky opäť. Navyše sa ho snažte spotrebovať čo najskôr, pretože je náchylnejšie na pokazenie.